10
Απρ

Ημερίδα με τίτλο: «Καλές πρακτικές ένταξης μέσω της Εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία της Δια-Δρασις»

Η Αναπτυξιακή ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (πρώην ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ΑΑΕ / ΟΤΑ μαζί με το Δήμο Θεσσαλονίκης, η ΧΑΝΘ και το ΜΚΟ, SolidarityNow διοργανώνουν, την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 17.00 -20.00 ημερίδα με θέμα: «Καλές πρακτικές ένταξης μέσω της Εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία της Δια-Δρασις».

Γνώση, μάθηση, επαφή, δημιουργία, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση, αποδοχή, δια-δράσις ανάμεσα σε παιδιά πρόσφυγες, μετανάστες και Έλληνες, αυτός είναι ο στόχος του Προγράμματος «Δια-Δρασις». Παιδιά όλων των ηλικιών παρακολούθησαν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και συμμετείχαν σε δραστηριότητες με σκοπό την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους, αλλά και της ομαλής ένταξής τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα «Διά-Δρασις» διαχειρίζεται  από τη Αναπτυξιακή της Μείζονος Αστικής  Θεσσαλονίκης, (πρώην ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤA,  ως επικεφαλής εταίρο σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Χ.Α.Ν.Θ. και το SolidarityNow, με την υποστήριξη του Open Society Foundations (FOSI). Ύστερα από 8 μήνες επιτυχούς λειτουργίας της δράσης θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην Ημερίδα «Καλές Πρακτικές Ένταξης μέσω της Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία της Δια-Δρασις», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, στις 17.00 μ.μ., στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, Θεσσαλονίκη.

Στην ημερίδα θα συζητηθεί η εμπειρία της «Δια-Δρασις» μέσα από τα μάτια των δασκάλων, των ανθρώπων, φορέων και οργανώσεων που συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα που υλοποιείται για πρώτη φορά, σε μια -όχι τυχαία- ελληνική πόλη, τη Θεσσαλονίκη, η οποία χαρακτηρίζεται για την πολυπολιτισμική της ταυτότητα. Υπάρχουν άραγε καλές πρακτικές εκπαίδευσης; Κι όμως ναι, ειδικά όταν η εκπαίδευση προάγει την κατανόηση και αποδοχή του «άλλου», όχι ως διαφορετικό, αλλά ως ίσο και ισόνομο.

DIADRASIS afisa

Στοιχεία εκδήλωσης:
Ημερομηνία: Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2019
Τόπος: Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1

Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης Ώρες – Διάρκεια: 17:00-20:00
Πρόγραμμα: 
Δείτε εδώ
Πρόσκληση:
 Δείτε εδώ
Δελτίο Τύπου: 
Δείτε εδώ