5
Νοέ

Ημερίδα ολοκλήρωσης του έργου REMEDIO

Πραγματοποιήθηκε στις 29/10/2019, η ημερίδα ολοκλήρωσης του έργου “REMEDIO” – “REgenerating mixed-use MED urban communities congested by traffic through Innovative low carbon mobility sOlutions”, στο ξενοδοχείο Macedonia Palace στη Θεσσαλονίκης. Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση σχεδίων και στρατηγικών, τα οποία διαμορφώθηκαν καθ’όλη τη διάρκεια υλοποίησής του, ως αποτέλεσμα διεπιστημονικής συνέργειας Φορέων και Εμπειρογνωμόνων.

Η στόχευση του έργου αφορούσε στη διατύπωση προτάσεων ολιστικής προσέγγισης για τον ανασχεδιασμό του Ανατολικού Οριζόντιου Άξονα, όπως αυτός διαμορφώνεται από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, τη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου Α’ και την οδό Μανόλη Ανδρόνικου, (περιοχή αναφοράς του έργου) και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των αναγκών κατοίκων, επισκεπτών και διερχομένων.

“Σκοπός μας, η μέγιστη απορρόφηση των ευρωπαϊκών και κοινοτικών κονδυλίων” ανέφερε στην ομιλία στης, η Πρόεδρος της ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ, κα. Μαρία Καραγιάννη και μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Η τοπική αυτοδιοίκηση πιο επιτακτικά από το παρελθόν καλείται να σχεδιάσει και να υλοποιήσει δράσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών της, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος». Αναφερόμενη στο στόχο της νέας διοίκησης της ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ, δήλωσε: «Σκοπός μας είναι με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε και την εμπειρία ως ΜΑΘ, να κάνουμε τη μέγιστη απορρόφηση των ευρωπαϊκών και κοινοτικών κονδυλίων ώστε να συμμετάσχουμε και εμείς στη νέα αρχή που γίνεται για την Ελλάδα της οικονομικής ανάπτυξης».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ, Χρυσόστομος Καλογήρου έκανε αναφορά στα τελικά αποτελέσματα του έργου: «Σήμερα παρουσιάζουμε τα τελικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας που είναι η μελέτη για την ανάταξη του άξονα, η οποία προέκυψε μέσα από μία απολύτως συμμετοχική διαδικασία σε πολλά στάδια διαβούλεσης. Σημαντικό είναι πως στη συμμετοχική αυτό διαδικασία σχεδιασμού συμμετείχαν και οι ίδιοι οι κάτοικοι και γενικά οι πολίτες. Μέσα από αυτήν εμπειρία έχουμε δημιουργήσει ένα μοντέλο, ένα πρότυπο για την ανάταξη αστικών αξόνων, το οποίο στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε σαν Αναπτυξιακή της Θεσσαλονίκης να μεταφέρουμε σε άλλες περιοχές».

Περισσότερες πληροφορίες:
Ευρωπαικό Έργο Remedio
Αποτελέσματα Ευρωπαϊκού Έργου Remedio