18
Ιούν

save the date… Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 11.30 πμ Κτίριο Χ στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά …

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ) σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ για την παρουσίαση της προόδου των εργασιών που αφορούν στην Δημόσια αναπτυξιακή παρέμβαση για την μετατροπή του πρώην Στρατοπέδου σε ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ.
Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση :
– των ολοκληρωμένων μελετών του έργου ανάπλασης του ελεύθερου χώρου του πρώην στρατοπέδου και  μεταροπής σε Μητροπολιτικό Πάρκο (το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάδειξης αναδόχου)
– των ολοκληρωμένων μελετών του έργου της αποκατάστασης και επανάχρησης του εμβληματικού  διατηρητέου κτηρίου με το διακριτικό Α2
– των ολοκληρωμένων μελετών που αφορούν στην ιστορική τεκμηρίωση του προς σύσταση Μουσείου  Εθνικής Αντίστασης καθώς και την μουσειολογική & μουσιογραφική προσέγγιση.
Η εκπόνηση των μελετών έγινε, με χρηματοδότηση από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ προς την ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ, από τις Υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά με την στήριξη του Μηχανισμού Ταχείας Ωρίμανσης Έργων & Σχεδίων της ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ, που παρείχε εξειδικευμένες Υπηρεσίες Συμβούλου.
Το συνολικό έργο έγινε σε εταιρική συνεργασία του Δήμου Παύλου Μελά με την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΑΕ/ΟΤΑ, την Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης Α.Ε. (ΜΟΔ ΑΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Ειδικότερα σε ότι αφορά στην αποκατάσταση του κτίσματος Α2 εμβαδού 3.700 τμ, το ιστορικό κτίριο κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1890 – 1905 από την Οθωμανική διοίκηση προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως στρατώνας. Στην μακρόβια ιστορία του έλαβε διάφορες χρήσεις μεταξύ των οποίων και ως φυλακή θανατοποινιτών κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα χαρακτηριστικά του έργου της αποκατάστασης του ως ιστορικό κτίριο καθώς και οι λεπτομέρειες επανάχρησης του ως κέντρο επιτελικής Διοίκησης του Δήμου και Εκθεσιακός χώρος στην θεματική της Εθνικής Αντίστασης.
Επικοινωνιακό υλικό του έργου θα είναι διαθέσιμο προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Η πρόσκληση και το πρόγραμμα ακολουθούν: